Kan ik (of mijn kind) ook om de week rijden?

Created with Sketch.

Ja, om de week rijden is mogelijk. Je rijdt dan losse lessen en mist wel de voordelen van een abonnement. Je belt in de ochtend tussen 10 uur en 11 uur om te informeren of er plek is in de les, als er plek is dan kun je meerijden. 

Kan ik met mijn kind pony's komen aaien?

Created with Sketch.

Wij zijn een rijschool en geen kinderboerderij, dat maakt een groot verschil. Daarbij zijn onze paarden en pony's niet individueel gehuisvest, maar hebben één grote groepshuisvesting. Uit veiligheidsoogpunt en rust voor de dieren is het niet toegestaan hier in de groepshuisvesting te lopen om pony's te aaien.
Wij verwijzen u graag door naar Kinderboerderij De Vechtse Hoeve in Maarssen, waar het ontzettend leuk is voor u en uw kinderen.

Op welke dagen zijn privélessen mogelijk?

Created with Sketch.

Privélessen zijn in de wintermaanden mogelijk buiten de groepslessen om. In de zomermaanden kunnen we privélessen ook naast de groepslessen plannen in de buiten- of binnenrijbaan.
Gebruikelijke momenten zijn bijvoorbeeld: dinsdag-, donderdag- of vrijdagochtend

Wat voor kleding kan ik dragen?

Created with Sketch.

Veiligheid is een aandachtspunt bij het kiezen van de juiste kleding. Wanneer je zelf nog geen paardrijdspullen hebt dan kun je bij ons laarzen en een cap lenen.
Een cap moet het EN 1384:2012 keurmerk hebben of de nieuwe VG1 normering.
Een makkelijk zittende broek van zachte stof en kleding die aansluit; dus geen wapperende sjaals, lange vesten e.d.
Sieraden (oorbellen, armbanden, ringen etc.) kun je het beste afdoen, want je kunt gemakkelijk ergens achter blijven hangen.
Haren moeten vast in een staart of vlecht.
Schoenen die rondom paarden gedragen worden (dat geldt dus ook voor jouw supporters die met je meegaan :-)) dienen stevig en dicht te zijn. In onze stallen zijn ballerina's, sandalen, slippers etc. ten strengste verboden.

Kan ik stage lopen bij jullie?

Created with Sketch.

Bij ons kun je ook stage lopen, in het schooljaar 2019/2020 hebben wij weer plek voor leerlingen van diverse opleidingen. Stage lopen bij ons op de manege is erg leuk en leerzaam. Werken op een manege is zwaar maar ook afwisselend en leuk. Wij merkten dat we in de 'school' stage-tijden jullie niet helemaal mee kunnen geven hoe het in het dagelijkse 'manegeleven' eigenlijk echt gaat. Wanneer je er alleen maar overdag bent, ben je alleen maar aan het schoonmaken, terwijl er in de middag en avond juist veel klanten zijn en de manege echt draait. Daarom pakken wij het vanaf volgend schooljaar anders aan en kun je bij ons alleen nog maar intern stage lopen.

 

Tijdens je stage draai je volledig mee op de manege, je helpt mee met het stalwerk, achter de bar en met de lessen zodat je overal wat van meekrijgt. Ook rijd je mee in de les om aan je eigen vaardigheden te werken. Voorafgaand aan je stage hebben we een gesprek over de inhoud van je stage, wat zijn je leerdoelen en hoe ga je die bij ons halen. 

Ook geef je vooraf je schooldagen door, bij het maken van het rooster houden we daar rekening mee. Je hebt ook iedere week één weekenddag stage, omdat er in het weekend op de manege vaak evenementen zijn. Tijdens je stage plannen we ook tijd voor je opdrachten, zodat je wanneer je thuis bent ook echt even vrij bent.

 

Lijkt het je leuk om op die manier de manege te beleven? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief per e-mail. 

Korte 'maatschappelijke' stages zijn alleen mogelijk voor ruiters die een lesabonnement bij ons hebben en dus bekend zijn bij ons. Echter geldt ook voor jullie dat wij een nette motivatie (met CV) willen ontvangen, dat hoort bij het solliciteren! Omdat veel van deze stages tegelijk gelopen moeten worden, adviseren wij je om dit op tijd te regelen zodat niet iemand anders je net voor is.

Kan ik met de U pas bij jullie terecht?

Created with Sketch.

Bij ons kunt u niet betalen met de U pas.

Kan ik alleen springlessen rijden?

Created with Sketch.

Nee, omdat de dressuur de basis is kun je de springles op een manegepony- of paard alleen als tweede les in de week doen. 

Ik ben (nog) geen klant bij jullie, kan ik mee op buitenrit?

Created with Sketch.

Tijdens onze buitenritten rijden wij voornamelijk door het Noorderpark. Wanneer je nog nooit bij ons gereden hebt kun je niet mee op buitenrit. Wij willen zeker weten dat je de vaardigheden bezit om mee te gaan en past binnen de groep. 

Wat is letterspringen?

Created with Sketch.

Letterspringen

In de rijbaan staan diverse hindernissen. Binnen één minuut spring je er zoveel mogelijk, je mag dus een heel eigen parcours rijden en verkeerd rijden kan niet! Voor iedere hindernis krijg je een letter deze staat op een staander vermeld. Met de letters die je hebt verzameld, probeer je een zo lang mogelijk woord te maken. Degene met het langste woord is de winnaar of winnares.

Kan ik vrijwilligerswerk doen bij jullie?

Created with Sketch.

Wanneer je klant bij ons bent (of een van de kinderen rijden) dan is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen. Zonder vrijwilligers zou de manege niet zo'n fijne plek zijn, want jouw aandeel is heel waardevol! 

Momenteel zijn we op zoek naar barvrijwilligers voor:
- maandagmiddag 
- donderdagavond (per maart)
- vrijdagavond
- zaterdagochtend
- iemand die kan invallen en bij evenementen wil helpen

Lijkt dit je leuk? Geef dit dan even aan bij Thijs.

Wat is een relais parcours?

Created with Sketch.

Wat is een relais parcours?

Een relais parcours rijd je met z'n tweeën. Het doel is twee maal het parcours te springen (ieder één keer). Samen met je teamgenoot sta je in een vakje van balken in de hoek van de rijbaan, de tijd gaat lopen zodra je teamgenoot het vakje verlaat. Wanneer hij een fout maakt, bijvoorbeeld weigert, moet hij terug naar jullie vakje. Eenmaal in het vakje mag jij vertrekken en spring je de hindernis waar je teamgenoot weigerde. Maak iij echter een fout, dan rijd jij terug naar het vakje en mag je teamgenoot weer verder. Hebben jullie het parcours twee maal gereden dan stopt de tijd wanneer jullie beiden weer in het vakje terug zijn.

Wat is het verschil tussen de KNHS en de FNRS?

Branchevereniging voor onze manege

"FNRS is dé brancheorganisatie voor professionele paardenbedrijven. Bij de FNRS zijn verschillende typen bedrijven aangesloten, te weten manegebedrijven, pensionstallen, instructie-, sport- en trainingsstallen. Ook opfokstallen kunnen zich bij de FNRS aansluiten. Alle bedrijven hebben het FNRS-kwaliteitskeurmerk. De FNRS is er dus niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten."

Landelijke sportbond

"De KNHS is er voor iedere paardensporter. Of je nou net bij een manege bent begonnen, lekker buiten rijdt, je voorbereidt op de Olympische Spelen of je in je vrije tijd inzet als jurylid of official: de KNHS is er voor jou."